VIETNAMESE STOOFPOT 4 PERSONEN
INGREDIENTEN:
- 2 KG RIBLAPPEN RUND IN BLOKJES 2 X 2 CM
- 2 X ROZE UIEN
- 4 TENEN KNOFLOOK
- 1THEELEPEL ZWARTE PEPER GEKNEUSD
- 4 EETLEPELS VISSAUS
- 1 THEELEPEL RIETSUIKER
- 150 ML RIJSTWIJN (MIRIN)
- 4 EETLEPELS PLANTAARDIGE OLIE
- 2 KANEELSTOKJES
- 8 STERANIJS
- 8 RIJPE TOMATEN
- 2 HANDJES VERSE KORIANDER
- 1 LITER RUNDERBOUILLON
Voorbereiden
Marineer het vlees gedurende minstens 1 uur met de helft van de sjalot, de helft van de knoflook, peper, vissaus, suiker en de rijstwijn.
Bereiden
Steek de BGE aan op 220 graden, doe de olie in de Dutch oven en fruit de resterende sjalot en knoflook op een zacht vuur. Voeg de kaneel en de steranijs toe, zodra de sjalot glazig wordt, voeg de tomaten toe en laat even mee koken.
Bak het vlees in delen in de skillet mooi bruin en doet het vervolgens in de Dutch oven en voeg daarna 1Liter runderbouillon toe. Zet de BGE wat terug naar ongeveer 125/130 graden en laat het geheel 2,5 uur pruttelen en lekker indikken.
OOSTERSE PAKSOI UIT DE SKILLIT:
4 PERSONEN
INGREDIENTEN:
- 2 X GROTE PAKSOI
- 20 GR SESAMZAAD ZWART OF WIT GEROOSTERD
- 4 EETLEPELS SESAMOLIE
- 3 EETLEPEPLS SOYASAUS (KIKOMAN)
- 2 EETLEPES KETJAP MANIS
- 1 X EETLEPEL GEMBERSIROOP
- 1 X RODE PEPER FIJN GESNEDEN
- 2 EETLEPELS OLIJFOLIE
Was de paksoi en halveer deze en meng met de olijfolie, verwarm de BGE tot 200 graden en gril de paksoi aan beide kanten. Rooster het sesamzaad in de koekenpan goudbruin en laat even afkoelen. Meng vervolgens in een kommetje het sesamzaad met de sesamolie soya saus – ketjap- gembersiroop – fijn gesneden rode peper.
Pak de Skillit en doe daar de gegrilde paksoi in en zet op de BGE laat goed warm worden en voeg dan het oosterse marinade toe en laat dit lekker eromheen plakken om vervolgende op te dienen. Tip kook er wat rijst bij met Kurkuma zodat je gele rijst krijgt ik doe dat met runderbouillon.
Dit recept is van Boellie & Toemes.
Geef een reactie