Loco Moco

20 min voorbereiding + 60 minuten bereiden
Koolhydraatarm

Ingrediënten:

500 gram gemengd gehakt

125 gram champignons

500 gram bloemkoolrijst

Worcestersaus

0,5 bouillonblokje (rund)

0,5 liter water

Aardappelzetmeel of allesbinder

Peper & zout

4 eieren

Olijfolie 

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Grill verhoger

Gietijzeren sauspan

Gietijzeren skillet

Burger press (optioneel)

mengkom

Bereiding:

  1. 1.     Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 160 graden.

    2.     Zet de skillet en de sauspan tijdens het opwarmen al op de BBQ zodat deze vast warm kunnen worden.

    3.     Doe ondertussen het gehakt in de mengkom en breng dit op smaak met peper, zout en worcestersaus. Meng alles goed door het gehakt. (als je wil proeven of je gehakt goed op smaak is doe dan een beetje gehakt op een bordje en gaar dat een paar seconden in de magnetron)

    4.     Maak 4 hamburger met de burger press of met de hand.

    5.     Zet de hamburgers in de koelkast tot gebruik.

    6.     Snij de champignons in kwarten.

    7.     Als de skillet en sauspan warm zijn doe je hier een scheutje olie in. Doe de gesneden champignons in de sauspan en de bloemkoolrijst in de skillet.

    8.     Bak de champignons aan tot ze rondom mooi bruin zijn, voeg dan 0,5 liter water en een half bouillonblokje toe. Roer alles goed door en laat boven het indirecte gedeelte rustig inkoken.

    9.     Bak de bloemkoolrijst tot deze beetgaar is, deze word later nog opgewarmd.

    10. Als de bloemkoolrijst beetgaar is schep je deze over in een (kleine) ovenschaal.

    11.Maak de skillet schoon en zet deze terug op de BBQ.

    12.Proef de champignonsaus en breng indien nodig hoger op smaak.

    13.Bind de champignonsaus af met aardappelzetmeel of allesbinder tot de gewenste sausdikte.

    14.Haal de saus van de BBQ.

    15.Gril nu de hamburger boven het directe gedeelte van de BBQ en laat ze verder garen boven het indirecte gedeelte.

    16.Doe een scheutje olie in de skillet en bak hier de 4 eieren in.

    17.Verwarm ondertussen de bloemkoolrijst en de champignonsaus.

    18.Als de burgers een kerntemperatuur hebben van 68 graden is het tijd om het gerecht op te dienen.

    19.Schep de bloemkoolrijst in een bord, leg hier de hamburger op, schep er een lepel champignonsaus over en leg het gebakken ei er bovenop.

     

    Is de loco moco niet jou ding? Probeer dan deze T-bone steak met paddenstoelen chimichurri eens.