Houtskool2018-11-10T13:31:58+00:00

Project Description

Houtskool soorten

Het beste Houtskool

Wat is het beste houtskool voor de Kamado of stalen barbecue? Op dit moment is Dammers het beste houtskool voor elke Kamado of barbecue. Geen irritante luchtjes, geen sterke smaak afgifte. Het beste houtskool om meerdere gangen op te bereiden. Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht ze moeten allemaal hun eigen smaak hebben en niet allemaal naar houtskool smaken. Dammers heeft haar verbrandingsproces en consistentie goed onder controle waardoor dit houtskool zeer hoge kwaliteit heeft. Dammers houtskool is supersnel aan en heeft een lange verbrandingsduur.  Er zijn meer merken die Acacia hout gebruiken, echter dat zijn vaak blends, meerdere soorten houtskool die gemengd zijn. Daarnaast is de mate en manier waarop houtskool gemaakt wordt van invloed op de kwaliteit van het verbrandingsproces. Grote stukken houtskool zorgen in een Kamado voor een betere zuurstof doorlaat. Dat betekend een hogere verbranding dus hogere temperaturen. Maar je moet er ook “Low and Slow” mee kunnen koken.

Als er het beste houtskool voor de Kamado of stalen barbecue bestaat dan moet er ook slechte zijn of op zijn minst mindere soorten. Ja, zoveel boom en struiksoorten er zijn zoveel soorten houtskool zijn er. Wat maakt een houtskool slecht? Wij kijken naar verbrandingsproces, hitte afgifte, geur, en smaak. Er zijn houtskool soorten op de markt waarvan je oprispingen kan krijgen of hoofdpijn. Let daar op bij het kopen van onbekende soorten houtskool.

Houtskool van Hardhout

Houtskool van hardhout. Er zijn vele soorten hardhout. Hardhout komt niet alleen voor in bomen maar ook struiken kunnen hardhout bevatten. Meest bekende hardhout soorten worden onder de verzamelnaam Quebracho aangeduid , ook wel “Axe-breaker” hout. Veel van dit houtskool komt uit Argentinië. Het hout typeert zicht door een soms sterke geur en extreem lange brandtijd. Hierdoor is hardhout geschikt om langere tijd hogere of lagere temperaturen vol te houden in een barbecue. Dit houtskool is zeer geschikt voor stalen barbecues omdat ze zolang kunnen branden. Ook voor steaks is dit houtskool erg geschikt, in een hele korte tijd kan het veel smaak afgeven aan het vlees. Echter voor langere sessies met meerder gangen vinden wij de geur van sommige soorten hardhout houtskool te sterk.Dus wat is nu het beste houtskool voor de Kamado of stalen barbecue? Kom naar de winkel en vergelijk.

In onze winkel hebben we verschillende houtskool soorten.

  • Big Green Egg Houtskool
  • Dammers Acacia Houtskool
  • Kamado Joe Houtskool
  • Black Sellig Hardhout Houtskool.

v.a. € 21,50 / 10 kg