BBQ Direct Themometers2018-11-07T14:47:37+00:00

Project Description

BBQ Directe Thermometers

Directe Kern-Thermometers

Directe Kernthermometers worden in de hand gehouden en tijdelijk in het vlees gestoken om de kerntemperatuur te meten. Deze kernthermometers of Vleesthermometers meten in de punt van de naald. Je hebt opklapbare kernthermometers die je makkelijk in je schort of broek kan opbergen. Hier zitten vaak grote verschillen in kwaliteit tussen. Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat een gemiddelde thermometer ongeveer 3 graden Celsius afwijkt. Ga je naar de hogere kwaliteit thermometers dan is die afwijking vele malen kleiner. De betere merken zullen de temperatuur ook een paar seconden sneller kunnen meten dan de gemiddelde. Gemiddeld duurt het uitlezen een 3 tot 5 seconden. De high-end thermometers kunnen dat binnen 2 seconden. Bekijk ook even de andere thermometers.

High and Fast

Een dergelijke directe thermometer wordt vaak gebruikt bij het High and Fast barbecuen. Dus voor steaks en de kleinere stukken vlees. Je kunt de meeste van deze thermometers niet tijdens het garen in het vlees laten zitten op de BBQ. Ze zijn niet echt hittebestendig en zullen smelten. Voor de Low and Slow sessie adviseren wij thermometers die voorzien zijn van voelers (probes) die in het vlees kunnen zitten.

v.a. € 4,95