Pork en Chicken Rub

Toen ik laatst bij BBQ Shop Brabant kwam werd mijn aandacht getrokken door een aantal gouden zakjes in de Rub afdeling.

Nadat ik een van de zakjes had gepakt vertelde Carel mij dat dit nieuwe rubs waren. Nieuwe rub? Die moet ik proberen.Daarom nam ik de Pork & Chicken rub mee om thuis te testen.

Zoals de verpakking al aangaf ging ik deze rub testen op kip.Ik had wat kippenpootjes en gehaald en het “Rubben” kon beginnen.

De Kamado Joe had ik aangestoken en klaar gemaakt voor een indirecte bereiding op ongeveer 150 graden.

Ik strooide eerst wat Rub op een bordje om te kijken hoe de Rub er uit zag en om te proeven. De Rub heeft een volle smaak met wat pittige en zoete tinten. Het zoete in de Rub smaakt een stuk voller, dit komt waarschijnlijk door de rietsuiker die er in zit. Het pittige vind ik zeer aangenaam (niet te pittig). Ook het frisse van de gember proef je terug.

Rub Oakridge Chicken

Rub voor kip en varken

Tijd om te beginnen.

Terwijl de BBQ op temperatuur kwam heb ik de kip met de rub bestrooid. Vervolgens heb ik de kip op de BBQ gelegd om te roosteren. Na ongeveer 15 minuten was het tijd om de kip een keer te draaien. Toen ik de BBQ opende kwam mij een heerlijke zoete geur tegemoet. De kippenpootjes begonnen al heerlijk krokant te worden.

Na ongeveer een half uur waren de kippenpootjes goed en was het tijd om te gaan proeven.

Kip met rub

kip met Oakridge Rub

Verschillende smaak tonen.

Het pittige wat ik proefde was na het verwarmen een stuk minder. Ik proefde vooral een hele volle smaak met een heerlijke zoete tint van de rietsuiker.

Dit is denk ik tot nu toe de lekkerste rub die ik geproefd heb. Er zit veel smaak aan de kip, niet heel zout maar gewoon lekker op smaak.

Het zoete en pittige proef je wel maar ook niet te overheersend. De nasmaak lijkt een beetje het zelfde als bij zoethout.  Ik kan niet wachten om weer een ander gerecht te maken met deze rub! Ik denk dat deze rub het ook super doet op Pulled Pork of Spareribs.

Kip gegaard met rub

Lekker en mals van de BBQ

Ik denk zelfs dat het heerlijk is om je geroosterde aardappeltjes of frietjes er mee te bestrooien.