Meat Co Lab: Sweet Bones & Butts Rub.

Eerste indruk:

Mijn eerste indruk van de rub is heel goed! Het potje ziet er gezellig uit en nodigt echt uit om deze rub te gebruiken/kopen. Op de beschrijving staat deze prima te gebruiken is voor varken en kip.

Na het bekijken van het potje was het tijd om het potje te openen en te proeven en ruiker.

Mijn eerste indruk na het openmaken van het potje was: WAUW! Een heerlijke zoete/kruidige geur kwam mij te gemoed. Ik rook het paprika poeder in combinatie met de selderij en de kaneel.

Dit moet wel veel beloven!

Toen was het tijd om een klein vingertopje te proeven. En ik werd nogmaals heel positief verrast! Wat een heerlijke smaak! Het eerste wat ik proefde was een zoete smaak, deze werd echter iets later overtroffen door een klein pitje van de chili. Ik werd nog enthousiaster.

Op het potje vind je ook een beschrijving over hoe veel je kan je gebruiken op hoeveel vlees.

Dit is natuurlijk voor iedereen anders, de een houd van veel rub en de ander van wat minder.

Het gebruik:

Ik heb me niet aan de beschrijving van het gebruik gehouden (eigenwijs als ik ben).

Ik had nog schouderkarbonade liggen waar ik een soort burned ends van wilde maken. Een mooie gelegenheid om deze nieuwe rub te gebruiken.

Ik heb eerst het bot van de schouderkarbonade gesneden en daarna heb ik het vlees gekruid met de rub. Vervolgens heb ik het vlees in een ziplock zak gedaan en 12 uur laten marineren in de koelkast.

De volgende dag heb ik mijn BBQ aangestoken en tot een temperatuur van 110/120 graden laten komen. Toen was het tijd om het vlees er op te leggen. Na een kleine 4 uur vond ik dat het tijd was om te proeven. En nogmaals WAUW! Het vlees was mooi krokant geworden en de rub had een mooie bark gevormd op het vlees.

En wat een smaak weer! Eerst krijg je het zoete van de rub wat later overtroffen word door het kleine pitje van de chili.

Ik heb de rub ook nog gebruikt om kippen lolly’s mee te maken.  Dit omdat ik vond dat ik de rub ook op kip moest proberen zoals op het potje staat.

En de rub is ook heerlijk bij kip! Eigenlijk heb je niet meer nodig. Ik heb zelf de BBQ saus achterwegen gelaten.

Conclusie:

Ik kan niet anders dan zeggen dat dit echt een super goede en lekkere rub is! Ik was van het begin tot het eind enthousiast.

Ik kan niet wachten om een keer pulled pork te maken met deze rub.

Een potje van deze rub is zijn prijs dubbel en dwars waard!

Ik zou zeggen kom naar de winkel en laat je ook aangenaam verassen door de smaken van deze rub.

 Prijs: € 9,95

Door |2018-10-24T08:42:26+00:00oktober 24th, 2018|Categorieën: Kruiden en Sauzen|0 Reacties

About the Author:

Chefs BBQ Table Grill & Chill
Mijn naam is Kenneth van Puijenbroek en sinds 2015 ben ik (echt) besmet geraakt met het bbq virus. Ik had al wat ervaring met het koken op bbq's omdat ik kok ben, en door mijn werk had ik al aardig wat tijd achter een Big Green Egg doorgebracht. Thuis ging ik ook steeds meer gerechten bereiden op de bbq en dat ging me best goed af. Daarom besloot ik een Instagram pagina te starten en ik zag het volgers aantal snel groeien. Toen ben ik ook een facebook pagina en YouTube kanaal begonnen. Na veel oefenen en gerechten testen en proberen was het tijd voor de volgende stap. Waarom zou ik de kennis die ik van het bbqen heb niet delen met andere? Daarom ben ik begin 2018 begonnen met het geven van bbq workshops met diverse thema's. Ook werd ik door bbqshopbrabant.nl gevraagd om producten te testen en proeven, om daar vervolgens een review/blog over te schrijven. Deze reviews/blogs kan je op deze site vinden. Mocht je nog vragen hebben over recepten of bbqs kan je altijd contact met me opnemen via de mail of via mijn facebook pagina.

Geef een reactie