Lasagna van de bbq met tomaten/paprika saus. Gegrilde courgette en aubergine saus bechamel met geraspte kaas.

Ingredienten :

Saus

  • 3 x rode punt paprika
  • 2 x gele punt paprika
  • 4 x roze uien
  • 250 gr trostomaten
  • 250 gr cherry tomaten
  • 4 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels italiaanse kruiden
  • Zout en zwarte peper
  • 2 x kipbouillon blokje
  • 1 x pak lasagna vellen bij voorkeur vers
  • 250 gr geraspte kaas jb

Bereiden van de saus

Snij de punt paprika’s roze uien trostomaten cherry tomaten en de knoflook in grove stukken en doe deze in een braadslee of ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. Olijfolie en italiaanse kruiden wat zout en zwarte peper. Plaats dit in zijn geheel op de bge op indirect 180/200 C laat het geheel mooi gaar pruttelen zonder vocht in niet nodig er zit voldoende in de tomaten. Zodra het geheel mooi gaar is gaan we het fijn draaien met de staafmixer en we voegen de bouillon blokjes toe, zodra die opgelost zijn proeven we hoe de smaak is je kan er altijd nog wat aan toevoegen. Vervolgens zeven we de saus en je zal zien dat de dikte ook gelijk goed is !

Gesneden in grove stukken

Gehakt kruiden:

  • 1 kg gehakt half om half
  • 5 eetl. Uienpoeder
  • 10 eetl. Paprikapoeder
  • 1 eetl knoflook poeder
  • 2 eetl oregano gedroogd
  • 2 eetl venkel poeder
  • 10 gr zout
  • Zwarte peper naar smaak

Bereiden

Meng alle kruiden en zout en peper goed door het gehakt en plaats skillet of andere pan op de bge op direct vuur 200 C en bak het gehakt in 3 tot 4 x uit in de pan als dat klaar is kunnen we het gaan mengen met de saus en je vulling staat gereed.

Gegrilde groenten

  • 1 x aubergine
  • 1 x courgette
  • Zout
  • Scheut olijfolie

Snij deze beide in plakken van ongeveer 0,5 cm en leg ze uit elkaar op een plank en besprenkel ze met zout zodat het vocht er wat uit kan trekken laat dit ongeveer 30 min liggen. Dan mengen we alles in een bak en grillen we dit op direct vuur op gietijzeren rooster 180C aan beide kanten. Deze kunnen kan dan later als laagjes ertussen om de lasagna op te bouwen.

Bechamelsaus

  • 100 gr roomboter
  • 80 gr bloem
  • 500 ml volle melk
  • Zout en peper

Laat de boter uit bruisen en voeg de bloem toe en maak dit op een zacht vuur gaar tot de bloem beetje wit uitslaat haal dan van het vuur en voeg in stappen de melk toe en roer goed glad met een garde en blijf melk toevoegen tot de juiste dikte en maak op smaak met zout en peper.

Lasagna opbouwen

pak een gietijzeren bbq schaal of ovenschaal en bedek de bodem met de gehaktsaus. Dan een laag lasagnavellen en weer een schep saus dan laag gegrilde aubergine saus lasagna vellen en zo totdat de schaal gevuld is en de saus op zal zijn. Dan mogen we de bovenste laag bedekken met de bechamelsaus en vervolgens bestrooien met de geraspte kaas. Plaats de schaal op indirect 200-220 C in de bge voor ongeveer 45 min. Wij zeggen eet smakelijk!!!!

Lasagna volgens Recept van Toemes & Boellie