Black Sellig cocos briketten 10KG

Kussen vormige kokos briketten, in een hersluitbare zak. 10 KG

Lees meer
€18,95
Incl. btw

cocos briketten 10KG

Kokos Briketten branden langer, geven minder vlammen, zijn nagenoeg geurloos waardoor je met rookhout mooiere smaken kunt krijgen aan je gerecht.

Test Beach kokosbriketten
Object: beenham, indirect
Barbecue: Weber gbs57 mastertouch
Temperatuurmeting: digitaal op roosterhoogte
Weer: 10 graden, schaduw en regen.

Dit weekend maar eens andere briketten gaan proberen. De aanleiding daarvoor is dat er toch nog wel wat puntjes voor verbetering waren. Met name om de laatste twee uur van de zes urige sessie onhoog te krijgen.
Terecht gekomen bij de 'Beach kokosbriketten'. Grappig detail is de zak met klittenband waar ze in zitten met nog een los plastic binnenzakje. Ideaal om mee te nemen naar het strand ofzo, omdat het niet zo'n papieren "ik scheur waar ik wil" zak is.
Zak opengemaakt waarna het volgende opvalt: redelijk grote briketten. In ieder geval groter dan ik kende. Is dat goed? Ik denk van wel maar dat gaat straks pas blijken.

Als testobject een lekker beenhammetje gehaald. Verwachting is dat ik een uur of zes bij elkaar de barbecue aan heb met de opwarmfase erbij. Zoals altijd vul ik maar 1 Weber-mandje. Beetje stapelen, aan één kant aanmaakblokjes eronder en gaan! Ook deze briketten lenen zich prima hiervoor. Geen firestarter nodig in ieder geval. Qua rookontwikkeling lijken ze niet persé beter dan mijn eerdere briketten, maar ook niet slechter. De geur is neutraal tijdens de aansteekperiode. Geen brandstofgeuren gelukkig! Ondertussen de thermometer op roosterhoogte gemonteerd, deksel dicht, schuiven open en nu wachten tot de juiste temperatuur behaald is. Na 20 minuten alarm vanuit de tuin. 200graden (230 op de dekselthermometer). Dat gaat rap dus. Schuiven stuk dicht en afregelen naar 165. Dat laatste gaat ook weer bijzonder makkelijk. Vlees erop en weer wachten.
Na twee uur rond 165 graden blijkt hoe stabiel ze branden. Geen één keer bij hoeven regelen. Dat komt denk ik doordat de briketten zo groot zijn. Het as dat eraf komt heeft ruimte zat om naar beneden te vallen.
Deksel eraf, hammetje lakken en weer dicht. Dat elke twintig minuten. Wat temperatuurschommelingen uiteraard hierdoor, maar niks geks.
Mijn hammetje is sneller klaar dan verwacht. Na drie uur is hij klaar. Smaaktest: top. Alleen mijn rookhout proef ik.

Op zich lekker maar nog genoeg warmte over. De briketten liggen er nog flink gloeiend bij en met de deksel eraf komen er hele kleine vlammen. Wat te doen??
Ik moest mijn nieuwe gietijzeren 9qz Dutch oven nog seasonnen.. Snel vet erop en in de barbecue gezet. Temperatuur zakte door die koude brok gietijzer maar kwam weer netjes omhoog. Voor ongeveer een 45 minuten nog 180graden gehaald waarna het heel rustig afzakte en nog een uur 130 bleef. Een 321-sparerib sessie op 120 graden moet dus heel makkelijk gaan net maar één mandje briketten.

Conclusie, héle fijne briketten:
Goed te regelen temperatuur, veel warmte, weinig as wat blijft kleven tijdens branden, geen smaakafgifte en geen stank.


Met vriendelijk groet,
Mats Verkuijl.
5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen
Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »