De beef explosion rub van Stokes BBQ is zoals zijn naam al doet vermoeden een krachtige rub.

Het is een rub met heel veel smaak. Dat moet ook wel want over het algemeen zit er niet heel veel smaak aan rundvlees. Ik vind het heel lekker dat ze grof zeezout hebben gebruikt. Ik vind het altijd lekker als je het zout goed proeft. Het pittige wat in de rub zit vind ik ook zeer prettig. Ik persoonlijk hou wel van een beetje pittig.

Waar gebruik je nou deze rub voor?

Ik heb deze rub geprobeerd op short ribs (runder spareribs). Ik heb de ribs 2 uurtjes voor ik ze ging bereiden al in de rub gezet zodat deze lekker konden marineren. Na deze 2 uur kon het vlees op de bbq. Ik vond het mooi om te zien dat door de rub het vlees een mooie bark kreeg. Een bark is de krokante buitenkant die op het vlees komt door het karamelliseren van de suikers in de rub.

Toen het eenmaal tijd was om te proeven was ik blij verrast dat er zo veel smaak aan de ribs zat.

Ik gebruik deze rub ook om mijn rundvlees hamburgers op smaak te brengen. Veel mensen denken dat je een rub alleen kunt gebruiken om je vlees in te smeren (rubben), dat is niet zo. Je kunt het ook prima door je gerechten doen. Daarom vind ik het grove zout wat er in zit ook top! Als je het door je gehakt doet hoef je verder niks toe te voegen (behalve een eitje als je dat altijd doet).

Als je de rub gebruikt door je gehakt is de smaak minder heftig dan dat je het alleen op de buitenkant van je vlees aanbrengt.