Review Kokos briketten door gebruikers

  • Geplaatst op
  • Door C
  • 0
Review Kokos briketten door gebruikers

Review Kokos Briketten van Sellig.
Door gebruikers van het forum Smoke&BBQ

We hebben via het forum Smoke&BBQ gevraagd of ze deze kokos briketten willen testen. We hebben een aantal mensen uitgekozen die hun recensie gaven. Hieronder zie je hun reacties:

 

Jorg Boudewijn Backyard Smokers:

Nou eindelijk de zak met kokos brikketten geprobeerd die ik opgestuurd heb gekregen. Mischien lag het aan mij maar gingen moeilijk aan, Toen ze eenmaal branden gingen ze goed. Prima op een constante temperatuur te houden. Rook viel ook alles mee. Dus ik kan zeggen dat ik er aardig tevreden over ben. Dus heren van de bbqshop hartelijk dank voor de zak. Heb m goed gebruikt van het weekend.

 

Kevin van Viegen:

Ik Heb vandaag de kokos briketten getest. Zonder fire starter duurt het enige tijd voordat ze lekker branden daarin tegen is de brand tijd van deze briketten zeer lang en blijven ze zeker 4 uur branden. De briketten zijn lekker zwaar en goed qua vorm. De temperatuur bleef bij mij steken op zn 150 graden en wou niet verder omhoog maar bleef wel heel constant dus zeker een aanrader voor low en slow. Er komt een lichte geur vanaf en stinkt niet. De kolen vlammen alleen de eerste periode als ze aangestoken zijn en gaan dan mooi over op gloeien. Top punt is echt dat er geen los as van af komt en dat het mooie brokken blijven. Nogmaals zeker een aanrader voor low en slow fans onder ons.

 

Mats Verkuijl:

 

Test Beach kokosbriketten

Object: beenham, indirect

Barbecue: Weber gbs57 mastertouch

Temperatuurmeting: digitaal op roosterhoogte

Weer: 10 graden, schaduw en regen.

 

 

Dit weekend maar eens andere briketten gaan proberen. De aanleiding daarvoor is dat er toch nog wel wat puntjes voor verbetering waren. Met name om de laatste twee uur van de zes urige sessie onhoog te krijgen. Terecht gekomen bij de 'Beach kokosbriketten'.

Grappig detail is de zak met klittenband waar ze in zitten met nog een los plastic binnenzakje. Ideaal om mee te nemen naar het strand ofzo, omdat het niet zo'n papieren "ik scheur waar ik wil" zak is. Zak opengemaakt waarna het volgende opvalt: redelijk grote briketten. In ieder geval groter dan ik kende. Is dat goed? Ik denk van wel maar dat gaat straks pas blijken. Als testobject een lekker beenhammetje gehaald. Verwachting is dat ik een uur of zes bij elkaar de barbecue aan heb met de opwarmfase erbij. Zoals altijd vul ik maar 1 Weber-mandje.

Beetje stapelen, aan één kant aanmaakblokjes eronder en gaan! Ook deze briketten lenen zich prima hiervoor. Geen firestarter nodig in ieder geval. Qua rookontwikkeling lijken ze niet persé beter dan mijn eerdere briketten, maar ook niet slechter. De geur is neutraal tijdens de aansteekperiode. Geen brandstofgeuren gelukkig! Ondertussen de thermometer op roosterhoogte gemonteerd, deksel dicht, schuiven open en nu wachten tot de juiste temperatuur behaald is. Na 20 minuten alarm vanuit de tuin. 200graden (230 op de dekselthermometer). Dat gaat rap dus. Schuiven stuk dicht en afregelen naar 165. Dat laatste gaat ook weer bijzonder makkelijk. Vlees erop en weer wachten. Na twee uur rond 165 graden blijkt hoe stabiel ze branden. Geen één keer bij hoeven regelen. Dat komt denk ik doordat de briketten zo groot zijn. Het as dat eraf komt heeft ruimte zat om naar beneden te vallen. Deksel eraf, hammetje lakken en weer dicht. Dat elke twintig minuten. Wat temperatuurschommelingen uiteraard hierdoor, maar niks geks. Mijn hammetje is sneller klaar dan verwacht. Na drie uur is hij klaar. Smaaktest: top. Alleen mijn rookhout proef ik. Op zich lekker maar nog genoeg warmte over.

De briketten liggen er nog flink gloeiend bij en met de deksel eraf komen er hele kleine vlammen. Wat te doen?? Ik moest mijn nieuwe gietijzeren 9qz Dutch oven nog seasonnen.. Snel vet erop en in de barbecue gezet. Temperatuur zakte door die koude brok gietijzer maar kwam weer netjes omhoog. Voor ongeveer een 45 minuten nog 180graden gehaald waarna het heel rustig afzakte en nog een uur 130 bleef. Een 321-sparerib sessie op 120 graden moet dus heel makkelijk gaan net maar één mandje briketten.

 

Conclusie, héle fijne briketten: Goed te regelen temperatuur, veel warmte, weinig as wat blijft kleven tijdens branden, geen smaakafgifte en geen stank.

 

Met vriendelijk groet,

Mats Verkuijl.

 Huddie Lee Stokes van StokesBBQ

Vandaag heb ze aangestoken voor een grill sessie op een weber57, allereerst werd ik erg blij van de zak, deze was met een flinke ruk zo open terwijl die toch goed dicht zat, de extra plastic zak is fijn voor als je een voorraad wil hebben dit houd het vocht uit de zak.

Wat me als tweede opviel is dat ze dezelfde vorm hebben als de Amerikaanse Kingsford brikketten alleen groter, wat ik denk ik wel fijn vind in mijn Vaults (rookasten custom made) hier gooi ik per sessie 10 kilo brikettten in en dan blijft de kast 24 uur op een temp van 250 F staan. Erg beniewd wat deze briketten zouden doen in de vaults.

Ik heb zo'n 25 briketten in een firestarter opgestookt en dit was met 10 min goed om te gebruiken, prima dus

Toen in de weber gelegd en met open deksel lams koteletten gegrild nou maak ik deze met veel marinade dus ook olijfolie en ik moet zeggen dat de vlammen minimaal waren, soms heb je er zoveel dat je bijna niet kunt grillen. Tevens was de hitte erg goed voor een enkel laags bodempje briketten, ook toen er een mooie as laag op zat.

Qua geur is heb ik niks vies of vervelend kunnen opmerken dus ook een dikke prima.

Na het grillen heb ik de deksel op de bbq gedaan om te kijken hoe lang de temperatuur nog behouden bleef, met deze kleine hoeveelheid was de temp meer dan 1 1/2 steady op 300 graden daarna nam het wat af en zit nu na 2 uur nog op 200 graden.

Qua product vind het top spul en als je het gaat verkopen hoor ik graag wat de prijs gaat worden en of ze ook per 10 kilo te koop zijn want ik wil deze graag proberen in mijn rookkasten.

Met vriendelijke groet / Best Regards,

Huddie Lee Stokes

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »