BAMI KIP CAKE MET SPEK

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

  • 3 paprika’s rood geel groen in reepjes
  • 1 x pak sugar snaps 250 gr ontdaan van uiteinden
  • 1 x bakje kastanje champignons 250 gr in plakken
  • 1 x grote ui in halve ringen
  • 250 gr verse bami of gekookt
  • 1 x teen knoflook geperst
  • 1 x eetlepel sambal badjak
  • 2 x eetlepel ketjap manis
  • 1 x eetlepel kikoman soya sauce
  • 500 gr ontbijtspek plakken
  • 1 kg kippendijen zonder been geplet
  • 2 eetlepels kiprub
  • Bbq saus om te lakken

BENODIGHEDEN:

  • Cake blik of druk terrine
  • Kwast
  • Bbq indirect
  • Spare rib rekje
  • Bak water of bakstenen

Bereiding:

Bedek het cake blik met de ontbijtspek plakken zoals op de foto.

Spek in Blik

Wok alle groenten tot ze nog een flinke bite hebben en voeg de soya sauce ketjap knoflook en sambal badjak toe, laat dit in zijn geheel afkoelen. Bestrooi ondertussen geplette kippendijen met de kip rub.

En leg deze als eerste laag in het cake blik of terrine let op druk dit goed aan vervolgens een laag gewokte groenten en dan een laag bami. Tussen de lagen door goed blijven aandrukken en opbouwen zoals op de foto.

Dit mag een 24 uur vooraf in de koeling geplaatst worden en int uiterste geval maken in de ochtend koud zetten en in de avond erop. Verwarm de bbq op 170 graden tot 180 graden indirect en zet het gevulde blik met bami erop tot het een kerntemperatuur heeft van ongeveer 70-75 graden.

Vervolgens kunnen we hem uit het bakblik halen en plaatsen we het spare rib / roast rekje op de bbq en zetten we de bami cake erop om vervolgens 3 x te lakken met bbq saus.

Dan is dit oriëntaalse monster klaar om in plakken te snijden !!!

eet smakelijk …..