Meat Co Lab: Dirty Cow Rub

Meat Co Lab: Dirty Cow Rub:

Eerste indruk:

Het potje ziet er net zo gezellig en uitnodigend uit als die van Sweet Bones & Butts Rub.

Zoals de naam al doet vermoeden is deze rub geschikt voor rundvlees. Op het potje staat dat de rub voor brisket en beef ribs is. Deze had ik niet voorhanden maar heb hem gebruikt op een mooi stuk entrecote van een dikbil rund.

Toen ik het potje openmaakte viel het me gelijk op hoe kruidig deze rub was. Vooral de geur van de komijn en selderij komen je tegemoet. Na het ruiken was het tijd om een klein vingertopje te proeven. En net als bij de sweet bones & butts rub was het weer WAUW! Deze rub is een stuk krachtiger. Je proeft de peper ,selderij en komijn heel goed. Maar je proeft ook een lichte koffie smaak. Ik had al weer gelijk zin om deze rub te gaan gebruiken.

Het gebruik:

Ik had mijn entrecote ruimschoots voor het bereiden uit de koelkast gehaald zodat deze lekker op kamertemperatuur was. Na het uitpakken en droog deppen van het vlees was het tijd om de rub er op te strooien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best zuinig heb gedaan met de rub omdat deze al zo sterk rook en smaakt.

Toen was het tijd om het vlees te garen. Omdat ik de entrecote tegelijk met de schouderkarbonade ging garen, heb de entrecote indirect gegaard op een temperatuur van 110/120 graden.

Ondertussen ben ik weer verder gegaan met chepenjo broodjes bakken en kwam ik dus veel te laat terug bij mijn entrecote. Deze had al een kerntemperatuur boven de 50 graden. Het was eigenlijk mijn bedoeling om hem bij ongeveer 46 graden er af te halen en dan nog even direct te grillen tot een kerntemperatuur van 52 graden. Omdat deze kerntemperatuur al overschreden was heb ik het vlees van de BBQ gehaald en gelijk laten rusten. Na ongeveer 15 minuten was het tijd om het vlees te snijden en te proeven. Voor mij had het vlees een stuk roder mogen zijn. Gelukkig was de smaak wel helemaal super! En ik had geluk dat het vlees niet droog was geworden. De krachtige smaak van deze rub past echt perfect bij rundvlees!

Er begon al een klein beetje een bark te ontstaan op het vlees.

Conclusie:

Net als bij deSweet Bones & Butts Rub ben ik zeer enthousiast en tevreden over deze rub.

Het krachtige van deze rub past perfect bij rundvlees. Als ik weer eens beef ribs of brisket ga maken wil ik deze rub zeker gebruiken.

 Ik heb nog nooit eerder zo een lekkere rub op voor rundvlees.

Kom gerust naar de winkel om de smaken van deze rub zelf te proeven.

Prijs : € 9,95

Door |2018-10-24T08:43:03+00:00oktober 24th, 2018|Categorieën: Kruiden en Sauzen, Uncategorized|0 Reacties

About the Author:

Chefs BBQ Table Grill & Chill
Mijn naam is Kenneth van Puijenbroek en sinds 2015 ben ik (echt) besmet geraakt met het bbq virus. Ik had al wat ervaring met het koken op bbq's omdat ik kok ben, en door mijn werk had ik al aardig wat tijd achter een Big Green Egg doorgebracht. Thuis ging ik ook steeds meer gerechten bereiden op de bbq en dat ging me best goed af. Daarom besloot ik een Instagram pagina te starten en ik zag het volgers aantal snel groeien. Toen ben ik ook een facebook pagina en YouTube kanaal begonnen. Na veel oefenen en gerechten testen en proberen was het tijd voor de volgende stap. Waarom zou ik de kennis die ik van het bbqen heb niet delen met andere? Daarom ben ik begin 2018 begonnen met het geven van bbq workshops met diverse thema's. Ook werd ik door bbqshopbrabant.nl gevraagd om producten te testen en proeven, om daar vervolgens een review/blog over te schrijven. Deze reviews/blogs kan je op deze site vinden. Mocht je nog vragen hebben over recepten of bbqs kan je altijd contact met me opnemen via de mail of via mijn facebook pagina.

Geef een reactie