Meat Co Lab: Dirty Cow Rub:

Eerste indruk:

Het potje ziet er net zo gezellig en uitnodigend uit als die van Sweet Bones & Butts Rub.

Zoals de naam al doet vermoeden is deze rub geschikt voor rundvlees. Op het potje staat dat de rub voor brisket en beef ribs is. Deze had ik niet voorhanden maar heb hem gebruikt op een mooi stuk entrecote van een dikbil rund.

Toen ik het potje openmaakte viel het me gelijk op hoe kruidig deze rub was. Vooral de geur van de komijn en selderij komen je tegemoet. Na het ruiken was het tijd om een klein vingertopje te proeven. En net als bij de sweet bones & butts rub was het weer WAUW! Deze rub is een stuk krachtiger. Je proeft de peper ,selderij en komijn heel goed. Maar je proeft ook een lichte koffie smaak. Ik had al weer gelijk zin om deze rub te gaan gebruiken.

Het gebruik:

Ik had mijn entrecote ruimschoots voor het bereiden uit de koelkast gehaald zodat deze lekker op kamertemperatuur was. Na het uitpakken en droog deppen van het vlees was het tijd om de rub er op te strooien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best zuinig heb gedaan met de rub omdat deze al zo sterk rook en smaakt.

Toen was het tijd om het vlees te garen. Omdat ik de entrecote tegelijk met de schouderkarbonade ging garen, heb de entrecote indirect gegaard op een temperatuur van 110/120 graden.

Ondertussen ben ik weer verder gegaan met chepenjo broodjes bakken en kwam ik dus veel te laat terug bij mijn entrecote. Deze had al een kerntemperatuur boven de 50 graden. Het was eigenlijk mijn bedoeling om hem bij ongeveer 46 graden er af te halen en dan nog even direct te grillen tot een kerntemperatuur van 52 graden. Omdat deze kerntemperatuur al overschreden was heb ik het vlees van de BBQ gehaald en gelijk laten rusten. Na ongeveer 15 minuten was het tijd om het vlees te snijden en te proeven. Voor mij had het vlees een stuk roder mogen zijn. Gelukkig was de smaak wel helemaal super! En ik had geluk dat het vlees niet droog was geworden. De krachtige smaak van deze rub past echt perfect bij rundvlees!

Er begon al een klein beetje een bark te ontstaan op het vlees.

Conclusie:

Net als bij deSweet Bones & Butts Rub ben ik zeer enthousiast en tevreden over deze rub.

Het krachtige van deze rub past perfect bij rundvlees. Als ik weer eens beef ribs of brisket ga maken wil ik deze rub zeker gebruiken.

 Ik heb nog nooit eerder zo een lekkere rub op voor rundvlees.

Kom gerust naar de winkel om de smaken van deze rub zelf te proeven.

Prijs : € 9,95