Informatie Monolith barbecue

Hoe werkt een Monolith barbecue?

Een kamodo barbecue zoals de Monolith, Big green Egg, Primo en alle andere merken werken bijna allemaal met hetzelfde principe. Kamodo is de generale term die tegenwoordig wordt gebruikt voor een bepaald type steenovens die op hout of houtskool gestookt worden.

De oven functie van deze barbecues stelt je in staat allerlei producten te garen, stoven, stomen, grillen en te bakken.

Het unieke van deze keramische barbecues is dat het keramiek de warmte geleidelijk opneemt en daardoor ook uitstraalt. De convectie werking in deze barbecues zorgt ervoor dat je product aan alle kanten wordt gegaard. Dus niet alleen van onder wat bij een traditionele grill wel het geval is.

Nu is het dus mogelijk om veel meer producten te bereiden in deze “steenoven”.

De keramische barbecue

Brood bakken, Pizza maken, en grote stukken vlees garen komen nu in ons bereik met deze keramische barbecues. Het wordt steeds populairder om “ low and slow” te garen. En dat is niet zo vreemd, de resultaten zijn dan ook verbluffend!

Daarnaast is het in een kamado mogelijk om direct en indirect te grillen. Dus je kunt zoals je gewend was ook je biefstukje meteen dicht schroeien boven de kolen, maar je kan ook indirect nu grotere stukken vlees garen. De combinaties zijn ontelbaar.

Door de convectie werking in een afgesloten ruimte blijft het vocht van het vlees of groente nu ook meer bewaard in een kamado barbcue. Het resultaat is dat je malsere stukken vlees bereidt dan op de traditionele grill. Traditioneel zeg ik, de kamodo is al duizenden jaren in vele culturen en varianten te vinden. Vaak ingegraven in grond, of als klei oven boven de oppervlakte. De beroemde steenovens van de pizza bakker of de römertopf voor in je elektrische oven.

Bekijk hier hoe je spareribs kunt klaarmaken op een Monolith

 

Waar wordt de Monolith barbecue gemaakt?

De Monolith keramische barbecue is een Mushikamado een verrijdbare variant van de klei ovens. Deze barbecue wordt geproduceerd in de beroemde Jingdezhen streek van China. Zeg maar de “ Sillicon Valley” van de keramiek en porselein.  De productie vind daar plaats omdat ze daar de meeste ervaring van de wereld hebben met keramiek. Monolith barbecues worden daarnaast streng gecontroleerd op kwaliteit door een Duits bedrijf. Je ziet dat ook terug in de hoge kwaliteit van het staal wat gebruikt wordt bij de Monolith barbecue.


Lees hier meer over de kamado op Wikipedia 

Wilt u meer weten dan kunt u hieronder de brochure en de gebruikers handleiding downloaden.

Lees hier de Monollith barbecue Brochure

Lees hier de Monolith barbecue gebruikshandleiding 

Informatie Monolith barbecue